About me

About Me

title-line

[Richard Lamain]

De drang om iets te creëren, puur op gevoel of juist heel berekenend.
De creativiteit die al heel erg lang diep van binnen zit maar ook lange tijd opgesloten heeft gezeten en die nu weer volledig tot z’n recht komt, mede of zeg eigenlijk maar puur door toedoen van een vriend die met zijn enthousiasme en aanmoedigingen er voor gezorgd heeft dat ik het schilderen, het bezig zijn met kunst, weer opgepakt heb na 15 jaar. Nogmaals dank hiervoor!

Ik ben geboren en getogen in Stadskanaal en ben daar nog steeds woonachtig samen met mijn vrouw en twee kinderen. Ik heb een opleiding gevolgd voor restaurant-kok maar ben na een aantal jaren horeca en allerlei omzwervingen uiteindelijk terecht gekomen op het Willem Lodewijk gymnasium in Groningen waar ik nu alweer zo’n 15 jaar werkzaam ben.

De vrije uren die ik heb probeer ik te besteden aan het maken van kunst waar ik zelf gelukkig van wordt. Soms puur op gevoel maar ook vaak heel berekend wat je vooral terugziet in het minimalistische werk. De geometrie, lijnen en vlakken, strak uitgevoerd met gebruik van hooguit een paar kleuren, iets waar ik veel voldoening uithaal.

Mijn inspiratie komt grotendeels voort uit de geometrie, uit de architectuur en uit het zogenaamde ‘urbex’ een afkorting voor urban exploring. Het bezoeken en bekijken en vaak ook het fotograferen van oude verlaten fabrieken, huizen en andere gebouwen waarin het leven soms stil is blijven staan en waar verwering, beton, staal en strakke lijnen in ruime mate aanwezig zijn. Vaak zijn ze al grotendeels door de natuur overgenomen wat prachtig is om te zien en vooral om te beleven.

Ook vormen artiesten als Frank Stella, Elsworth Kelly, Ad Reinhardt en John Mc Laughlin voor mij als een grote bron van inspiratie en ook de Nederlandse artiesten Steven Aalders en Arjan Janssen motiveren en inspireren mij.

Zonder enige opleiding of achtergrond in de kunstwereld ben ik dus zelf op onderzoek uitgegaan en heb mezelf alles aangeleerd. Door zelf dingen te proberen en durven te doen ben ik uitgekomen op het punt waar ik nu ben. Ik hoop mezelf de komende jaren op deze manier verder te kunnen ontwikkelen.
Het plezier in mijn werk wil ik graag met u delen. Door de dingen die ik doe, en waar ik van hou, hoop ik u een stukje mee te kunnen nemen in een deel van mijn wereld.

Geniet van mijn werk!

richard lamain, richartwork
About Me
Naam: Richard Lamain

Leeftijd: 43

Stijl: Abstract / Minimal

Exposities
Stadskanaal: NNB

About Me
+31 6 46 67 62 00

info@richartwork.nl

Volg mij!